menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Voetproblemen -

Voeten hebben het zwaar te verduren tijdens een mensenleven. Met elke stap die je zet komt het gewicht van je lichaam op je voeten. Dat kan op een gegeven moment klachten veroorzaken, maar er zijn meer redenen te bedenken waardoor voetproblemen ontstaan.

Onder voetproblemen vallen een hele reeks aan klachten. Veel van deze klachten worden onder het kopje hielspoor geschaard, maar meestal is dat het niet. Hielspoor komt maar weinig voor en meestal is het dan een peesplaatontsteking. Niet minder pijnlijk en lastig.

Voetreflexbehandelingen kunnen u helpen uw voetproblemen en pijn te verminderen en weer lekker in uw vel laten voelen.

Het is verstandig om vooraf naar een podoloog te gaan voor een diagnose en evt. voor het aanmeten van inlegzolen of andere orthopedische hulpmiddelen als er al vergroeiingen zijn.

Voetreflextherapie kan bij o.a. de volgende klachten verbetering geven:


Ook andere problemen en pijntjes aan de voet kunnen met voetreflextherapie verbetering geven.



Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....