menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Maag- en darmklachten -

Maag- en darmklachten kunnen behoorlijk vervelend zijn. Uit onderzoek blijkt dat 53% van de mensen wel eens last heeft van maag- of darmklachten. Een gezonde leefstijl kan een hoop oplossen, maar soms is er meer aan de hand.

Stress heeft een grote invloed op maag en darmen. Als de stress gereduceerd wordt, zie je vaak dat klachten al een stuk minder worden.

Als voedsel niet goed verteerd wordt kan het te lang in de maag of darmen blijven waar het gaat rotten en gisten. Dit geeft problemen in de maag en/of darmen en kan leiden tot een opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree of zelfs erger. Tevens geeft dit een verzuring in het lichaam, wat weer tot andere klachten kan leiden.

Voetreflextherapie kan bij alle maag- en darmklachten verbetering geven. Ook naast een reguliere behandeling kan voetreflextherapie helpen. Tevens adviseer ik op voeding en kruiden die de maag en/of darmen kunnen kalmeren en gezonder maken.

Onder maag- en darmklachten vallen o.a. de volgende aandoeningen:Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....