menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Hormonale klachten -

Hormonen zijn signaalstoffen die door endocriene klieren, maar ook door weefsels via de bloedbaan aan cellen of organen worden afgegeven. Hormonen regelen veel, vaak complexe systemen.

Tijdens de puberteit veranderd er lichamelijk veel, wat vooral bij meisjes fysieke klachten kan geven. Maar ook na de puberteit hebben vrouwen vaak last van hun hormonen. Denk aan prikkelbaarheid tijdens de menstruatie, vermoeidheid en buikpijn.

Een vrouw in de overgang heeft ook vaak klachten. Denk hierbij aan de bekende opvliegers of nacht zweten, onregelmatige menstruaties, hevige bloedingen en stemmingswisselingen.

Maar ook andere hormonen kunnen problemen geven, denk aan schildklierproblemen of een burnout, wat eigenlijk een bijnier uitputting is.

Door middel van voetreflexbehandelingen kunnen hormonen weer in balans gebracht worden. De behandeling kan een voetreflex hormoonbehandeling via de voeten zijn òf een metamorfosemassage die de chakra's in balans brengt.

Onder hormonale klachten vallen o.a. de volgende aandoeningen:Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....