menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Tarsaal tunnelsyndroom -

Tarsaal tunnelsyndroom Tarsaal tunnelsyndroom

De nervus tibialis posterior is de zenuw die bekneld is bij een tarsaal tunnelsyndroom. Het is vergelijkbaar met een carpaal tunnelsyndroom in de pols. De zenuw loopt aan de binnenzijde van de enkel, door de tarsale tunnel.

De oorzaak van tarsaal tunnelsyndroom is een aanhoudende druk op de tibialiszenuw in de tunnel tussen een bindweefselplaat en de achillespees. Vaak is een verzwikte enkel de boosdoener, maar is ook een relatie met schildklierziekte, jicht en diabetes. Ook kan een tarsaal tunnelsyndroom acuut optreden. Dit komt nogal eens voor bij marathonlopers, joggersvoet genoemd.

Deze aandoening geeft een terugkerende brandende pijn in de voet, vooral in de voetzool en in de tenen, wat gepaard gaat met een doof en prikkelend gevoel. De pijn kan ook optreden in de hiel en in de voorvoet. Tevens kan de pijn tot in de kuit uitstralen. Lang staan of lopen kan de klacht verergeren en naarmate de dag vordert. Bij sommige mensen neemt juist 's nachts te pijn toe, vooral na lang gestaan of hardgelopen te hebben overdag.Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....