menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Reumatoïde artritis -

Artritis - gewrichtsontsteking Artritis - gewrichtsontsteking

Reumatoïde artritis (RA) wordt gekenmerkt door heftige ontstekingen die veel pijn kunnen veroorzaken. Het is een auto-immuunziekte, wat inhoudt dat het afweersysteem zich tegen gezonde cellen in het lichaam keert.

De afweercellen vallen het gewrichtsvocht aan, waardoor er een chronische ontsteking ontstaat. Als dit lang duurt, valt de ontsteking ook het kraakbeen, gewrichten, pezen en spieren aan, waardoor deze ook kunnen beschadigen.

Pijn, zwelling en (ochtend)stijfheid zijn de meest voorkomende symptomen. En worden veroorzaakt door een verdikking van de gewrichtsslijmvliezen, door vermenigvuldiging van de cellen in het slijmvlies. Het kraakbeen in het aangedane gewricht slijt af, wat nog meer pijn veroorzaakt.

Maar net als bij artrose kan het kraakbeen met voetreflexbehandelingen een beetje herstellen en als de energie weer gaat stromen komt er meer gewrichtsvocht in het gewricht, wat een betere smering geeft. Tevens zal er minder pijn zijn doordat de ontsteking door de behandelingen zal afnemen. Hierdoor kunt u ook beter bewegen.

voetreflexologie reuma

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....