menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Overgangsklachten -

Overgang - menopauze Overgang - menopauze

Overgangsklachten ontstaan door de verandering in hormonen wat in principe al rond het 40e levensjaar merkbaar kan zijn. De meeste vrouwen krijgen echter klachten rond hun 50e levensjaar. Dit kunnen opvliegers of nacht zweten zijn, prikkelbaarheid/stemmingswisselingen en onregelmatige, soms hevige menstruaties, last van de spieren en vermoeidheid.

Als je geboren wordt heb je 300.000 eitjes in je eierstokken. Die hoeveelheid neemt naarmate je ouder wordt steeds verder af tot rond de overgangsleeftijd de eitjes bijna op zijn.

De hypofyse geeft o.i.v. de hypothalamus vanaf het begin van de puberteit FSH (Follikel stimulerend hormoon) af. Om de eicel in de eierstokken zit een membraan. FSH zorgt ervoor dat de eicel gaat rijpen. Het membraan om het eitje geeft oestrogeen af, zodat het baarmoederslijmvlies kan groeien (maakt zich klaar voor het opvangen van een bevrucht eitje). Na 2 weken geeft de hypofyse LH (lutheiserend hormoon) af wat de eisprong geeft, het eitje komt uit het membraan. Het eitje kan nu bevrucht worden en gaat naar de baarmoeder. Als het eitje bevrucht is nestelt het zich in het baarmoederslijmvlies. Het overgebleven membraan geeft progesteron af (en voeding voor het evt. embryo). Progesteron laat het baarmoederslijmvlies nog verder groeien. Als er geen bevruchting heeft plaats gevonden dan verdwijnt dit membraan na 2 weken (progesteron stopt dus ook) en het eitje wordt afgestoten gelijk met het baarmoederslijmvlies. Dit is de menstruatie en er kan weer een nieuw eitje gaan rijpen o.i.v. FSH.

Dus de eerste 2 weken produceer je oestrogeen en de laatste 2 weken progesteron. Bij teveel progesteron krijg je PMS klachten.

Tijdens de overgang zijn er nog heel weinig of helemaal geen eitjes meer. Er wordt dus nauwelijks oestrogeen of progesteron geproduceerd. FSH wordt hierdoor niet meer afgeremd. Bij teveel FSH worden je hersenen verwarmt. Dit geeft een betere werking, je wordt een wijze vrouw, maar helaas is dit ook de oorzaak van opvliegers. De bijnieren produceren nog een beetje oestrogeen. Als je veel stress hebt in je leven en je bijnieren zijn (bijna) uitgeput (burnout), dan wordt er dus nog minder oestrogeen geproduceerd. Vandaar dat je bij veel stress meer last hebt van de overgang.

Oestrogeen zorgt ervoor dat je niet zo emotioneel bent, je moet immers voor je kinderen zorgen. In de overgang worden de emoties niet meer geremd door oestrogeen. Je gaat in deze tijd verwerken. Je ervaart stemmingswisselingen.

Omdat de hormonen afgebroken worden door de lever en de lever het tijdens de overgang dus druk heeft, kan de lever zelfs een beetje overbelast raken. In de Chineze geneeswijze resoneren de spieren met de lever. Als de lever overbelast is, kan het zijn dat je meer last hebt van spierpijn.

Door middel van voetreflexbehandelingen kunnen hormonen weer in balans gebracht worden. Tevens wordt de lever mee behandelt. Hormonen in balans brengen kan ook met een metamorfose massage die de chakra's in balans brengt. Chakra's sturen je hormonen aan en zodoende komen je hormonen ook in balans.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....