menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Ontstoken peesplaat en hielspoor -

Ontstoken peesplaat en hielspoor Ontstoken peesplaat en hielspoor

Een ontstoken peesplaat is een veel voorkomende voetklacht die veel pijn onder de hiel kan geven bij druk. Dus bij lopen, hardlopen of een andere sport. De plantair fascia is de brede bindweefselband die onder de voetzool loopt van de bal van de voet naar het hielbeen. De ontsteking bevindt zich meestal op het aanhechtingspunt van de vezelband en de calcaneus (hielbeen).

Als u te lang doorloopt met een peesplaatontsteking kan er verkalking in de hiel optreden. Er ontstaat dan hielspoor, wat overigens in veel gevallen niet de pijn veroorzaakt, dat is nl. de ontsteking zelf.

Dus hoe eerder u de ontsteking laat behandelen, des te groter de kans op volledig herstel.

Voetreflextherapie kan helpen de ontsteking te verminderen of te genezen. Het blijft zaak de voet niet te overbelasten, schoenen met een goed voetbed (eventueel aangemeten) te dragen en de voeten veel te bewegen d.m.v. oefeningen.


Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....