menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Menstruatieklachten -

Menstruatieklachten Menstruatieklachten

Menstruatieklachten komen erg veel voor. Bijna iedereen heeft wel eens buikpijn of hoofdpijn tijdens de menstruatie. Ook stemmingswisselingen, lage rugpijn, overvloedig menstrueren komen regelmatig voor.

Buikpijn wordt veroorzaakt doordat de baarmoeder plaatselijk zo hard samentrekt dat er een zuurstoftekort optreedt wat veel pijn kan veroorzaken. Ook kan de buikpijn gepaard gaan met lage rugpijn.

Hoofdpijn tijdens de menstruatie wordt hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door een plotselinge daling van oestrogeen. Het gaat dus niet om het lage niveau, maar om het plotselinge dalen.

Er zijn meerdere redenen waarom iemand tijdens de menstruatie pijn in haar buik heeft. De volgende oorzaken geven over het algemeen heftige klachten.

Myomen (vleesbomen), poliepen, bekkenontsteking, endometriose (baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder), verminderde functie van de schildklier bloedstollingsaandoeningen, stress en een spiraaltje.

Door middel van voetreflexbehandelingen kunnen hormonen weer in balans gebracht worden. Dit kan echter ook met een metamorfose massage die de chakra's in balans brengt. Als de menstruatie klachten vooral stress gerelateerd zijn wordt de metamorfose massage toegepast.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....