menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Maagvliesontsteking - Maagzweer -

Maagvliesontsteking - maagzweer Maagvliesontsteking - maagzweer

De naam zegt het al, bij maagvliesontsteking is het maagvlies in de maag ontstoken. Het maagzuur in je maag wat geproduceerd wordt zodra je iets eet kan dan behoorlijk bijten in de maagwand. Dit geeft het gevoel dat je een baksteen in je maag hebt en kan erg veel pijn doen. Het is belangrijk om iets te doen aan deze aandoening, aangezien het uiteindelijk een maagzweer kan worden.

In dat geval is er een wond in het slijmvlies van de maag of in het begin van de twaalfvingerige darm ontstaan.

Echter is de oorzaak van een maagzweer vaak de bacterie helicobactor pylori. Tevens kunnen roken en alcohol ook een maagzweer veroorzaken. Als er maagzuur in de wond komt, kan dit enorme branderige pijn geven. Een maagzweer kan ook de maagwand perforeren, dit betekent dat er een gat in de maag ontstaat. Ook kan een maagzweer gaan bloeden.

Allemaal scenario´s die niet wenselijk zijn. Ga dus op tijd naar uw huisarts bij maagpijn. En laat onderzoeken of u de bacterie helicobactor pylori heeft. U kunt er voor kiezen om dit met antibiotica te bestrijden, maar helaas is dit vaak heel lastig. Er zijn ook alternatieve methode om de bacterie weg te krijgen.

Voetreflextherapie kan bijdragen aan het verminderen van de klachten. Vaak weten mensen uit ervaring wat wel en niet verdragen wordt qua voeding. Maar de volgende voedingstips kunnen helpen op het moment dat het heftig is:

  • Een eetlepel havermout een nacht in een laagje water laten weken. 's Ochtends op nuchtere maag het vocht in hele kleine slokjes drinken. Als je juist 's nachts meer last hebt, kun je dit ook vóór het slapen nemen.

Maagzuurremmers kunnen helpen, maar hebben ook bijwerkingen. Deze medicijnen verstoren de hele spijsvertering en geven dan uiteindelijk andere klachten.

Tegenwoordig wordt er vanuit gegaan dat een maagzweer niet meer veroorzaakt wordt door stress. Ik ben het daar niet mee eens.

Door stress wordt het lichaam gevoeliger voor bacteriën en ontstekingen. In de voetreflex is goed te voelen dat bij stress de maag direct reageert, ook voordat er serieuze problemen zich aandienen.

Voetreflextherapie kan in helpen de balans weer terug te krijgen in de maagzuurproductie en ontstekingsfactoren en pijn verminderen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....