menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Jicht -

Jicht Jicht

Jicht is een ontsteking in een gewricht die wordt veroorzaakt door een opeenhoping van urinezuur in het bloed. Urinezuur vormt kristallen in een gewricht, die zorgen ervoor dat het opeens heftig kan gaan ontsteken, vaak gebeurt dat 's nachts. Het gewricht wordt heel pijnlijk, stijf, rood, warm en opgezwollen. Meestal treft het het gewricht tussen de grote teen en de middenvoet. Soms ook een gewricht in de middenvoet, enkel, knie of pols.

De oorzaak is een overschot aan urinezuur in het bloed. Urinezuur is een afbraakproduct van dierlijk eiwit. Mensen met een nierziekte lopen een grotere kans om jicht te krijgen. Ook mensen die overmatig alcohol gebruiken, orgaanvlees eten of bepaalde medicijnen, zoals plaspillen slikken hebben een grotere kans op jicht.

Een voedingspatroon zonder dierlijke eiwitten, alcohol en suiker en veel waterrijke groenten is aan te raden.

Voetreflextherapie kan zorgen dat de urinezuurkristallen snel afgevoerd worden, de aangedane plek(ken) sneller herstellen en pijn afneemt.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....