menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Hamer en klauwtenen -

Hamer en klauwtenen Hamer en klauwtenen

Er is sprake van hamertenen als het eerste gewricht in een teen gebogen is en het tweede gewricht overstrekt is. Er is sprake van klauwtenen als de eerste twee teenkootjes van een teen in een onnatuurlijke hoek staan, ten opzichte van elkaar. Het uiteinde van de teen raakt dan de grond.

De oorzaak kan artrose van de teengewrichten zijn, een hallux valgus, een doorgezakte voorvoet, een te lange teen ten opzichte van de andere tenen en het dragen van te kleine schoenen. 

Emotioneel bekeken: een hamer- of klauwteen kan erop wijzen dat er teveel druk van buitenaf is. Een dominante ouder, partner, een te zware opleiding of -werk. Men zet zich schrap en begraaft alle initiatieven of activiteiten of wensen, voordat die tot realisatie konden komen.

Welke druk ondervindt u van buitenaf?

Ook bij deze aandoening kan voetreflextherapie weer helpen. Ook emotioneel verandert er iets als u aan uw fysieke klachten werkt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....