menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Hallux valgus -

Hallux Valgus Hallux Valgus

Hallux valgus is een standsafwijking van de grote teen. De grote teen staat hierbij naar buiten gericht. Soms ontstaat er een pijnlijke, ontstoken slijmbeurs aan de binnenzijde van de grote teen. In een gevorderd stadium zal de grote teen ook in een gedraaide stand komen te staan.
Bij het ontstaan van een hallux valgus lijkt er een erfelijke factor te zijn. In sommige families komt het veel voor. En meestal komt een hallux valgus in combinatie met een verkorte achillispees of een doorgezakte voet voor.
Het is belangrijk om schoenen te dragen die de voorvoet genoeg ruimte geeft. En bij hakken dragen wordt de voet naar voren geduwd, waardoor er teveel druk op het gewricht van de grote teen komt en de hele voorvoet komt.

Emotioneel bekeken: de grote teen staat naar buiten gericht. Dat wil zeggen, de teen is te snel, je gaat jezelf voorbij. Zorg eerst goed voor jezelf, dan pas voor een ander.

Voetreflextherapie kan helpen de stand van de teen een beetje terug te draaien, een eventuele operatie kan evt. achterwege blijven, een slijmbeursontsteking genezen en pijn verminderen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....