menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Fibromyalgie -

Fibromyalgie Fibromyalgie

Fibromyalgie (FM) is het hebben van pijn in vooral de spieren, het bindweefsel en rond de gewrichten, op verschillende plekken in het lichaam en de pijn kan zich geregeld verplaatsen. De klachten zijn niet altijd even ernstig en verschillen ook zeer per FM patiënt in hevigheid en waar de nadruk op ligt, maar ook de plek waar de pijn ervaren wordt verschilt per patiënt en ook per dag.

De meeste FM patiënten slapen slecht en zijn snel moe, vooral het doorslapen is een probleem. En er zijn nog meer klachten die veel fibromyalgie patiënten ervaren, zoals het prikkelbaar darm syndroom, depressie, het vermoeidheidssyndroom, lusteloosheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen, snel moe bij activiteiten door gebrek aan energie, schimmelinfecties (candida) en allergieën door slecht functionerend immuunsysteem, meer en langer spierpijn na trainen, kaak pijn, bekkeninstabiliteit, spierkrampen, aangezichtspijn, het syndroom van Tietze (ontsteking van het kraakbeen in de borstkas), overgevoeligheid voor medicijnen en duizeligheid. En er zijn nog meer symptomen. Dus het zijn er nogal wat en maakt het moeilijk een diagnose te stellen, omdat veel klachten ook bij andere ziekten kunnen horen.

Desondanks kan voetreflextherapie met een aangepast voedingspatroon zeer goed werken om de klachten te verminderen.

Er zullen meer sessies met voetreflexbehandelingen nodig zijn dan bij andere aandoeningen om resultaat te zien. Daarbij is het van belang dat een aangepast voedingspatroon gevolgd wordt. Processen die jaren lang niet goed gaan in het lichaam, gaan niet van de één op de andere dag wel goed. Hier is tijd voor nodig.

voetreflexologie Fibromyalgie veroni dorenbos


Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....