menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Depressieve gevoelens -

Depressie Depressie

Er zijn verschillende oorzaken van depressie. Ik heb er zo mijn eigen idee over, wat niet wetenschappelijk onderbouwd is. Ik denk dat het vooral te maken heeft met een mineralen tekort. Hierdoor raak je uit balans.

Je hebt nl. mensen die een niet al te leuke jeugd hebben gehad en toch positief in het leven staan en je hebt mensen die een liefdevolle, stabiele jeugd hebben gehad en toch last van depressieve gevoelens hebben. Het is dus niet alleen wat je mee gemaakt hebt. 

Een mineralen tekort kan door verschillende problemen worden veroorzaakt, zoals:

  • Oververmoeidheid
  • Bijnier uitputting (burnout)
  • Een trauma = stress
  • Veel negativiteit, vooral in de jeugd = chronische stress
  • Een tekort aan serotonine, wordt veroorzaakt door een tekort aan tryptofaan of tekort aan daglicht
  • Teveel suiker of genotsmiddelen eten/drinken, te weinig volwaardige voeding, geeft ook een mineralen tekort.


Medicijnen, alcohol en drugs worden ook vaak aangewezen als oorzaak van een depressie. Mijns inziens zorgen de middelen door hun werking voor een mineralen- en serotonine tekort. En waarschijnlijk zat er al een tekort voordat iemand aan de drugs of alcohol gaat. Je krijgt meer behoefte aan genotsmiddelen om je toch goed te voelen.

Uiteraard kunnen traumatische ervaringen ook leiden tot een depressie, vooral als je niet geleerd hebt om het trauma op een goede manier te verwerken.

De metamorfose massage brengt de chakra's in balans. Chakra's sturen je hormonen aan en zodoende komen je hormonen ook in balans. Dit heft niet het mineralen tekort direct op, maar doordat je meer in balans bent is er minder stress voor het lichaam is kunnen zo de mineralen weer beter opgenomen worden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....