menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Collitis ulcerosa en ziekte van Crohn -

Ziekte van Crohn Ziekte van Crohn

Colitis Ulcerosa is een ontstekingsziekte van het slijmvlies van de dikke darm, die met zweer vorming gepaard gaat. De klachten die patiënten ervaren zijn diarree aanvallen en bloed bij de ontlasting, buikpijn, vermoeidheid en koorts.

De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van het darmkanaal. Deze ziekte manifesteert zich vaak bij de overgang van de dunne- naar de dikke darm, maar kan op meerdere plaatsen in het darmkanaal voorkomen.

Het betreft een chronische ontsteking van de slijmvliezen van het maag- darmkanaal. Meestal zijn de dunne en/of dikke darm getroffen, maar ook de mond of anus kunnen aangedaan zijn. De ontsteking van de darm bij de ziekte van Crohn heeft een uiterst grillig verloop. Het kan variëren van een snelle uitbreiding naar andere darmgedeeltes (acute fase) tot een relatief rustig beeld dat door de jaren heen weinig klachten geeft of nauwelijks behandeling nodig heeft (chronische fase).

De klachten komen overeen met die van Colitis Ulcerosa, met het verschil dat bij de ziekte van Crohn de ontstekingen door de darmwand heen kunnen gaan en bij Colitis Ulcerosa beperken de onstekingen zich tot de binnenste laag van de darm, het darmslijmvlies. Dat geeft bij de ziekte van Crohn een nog heftiger ziektebeeld.

Voor beide ziekten geldt dat de juiste voeding en voetreflexbehandelingen ervoor kunnen zorgen dat de tijd tussen de ontstekingsperiodes langer wordt en de aanvallen minder heftig. Om van Colitis Ulcerosa of de Ziekte van Crohn af te komen is nog niet mogelijk, alhoewel het met voetreflextherapie en de juiste voeding wel beter beheersbaar kan worden.
Ziekte van Crohn voetreflexologie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....