menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Chakra's -

Uitleg Chakra's Uitleg Chakra's

Wat zijn chakra's eigenlijk?

Letterlijk betekent het wiel en het elk chakra is een energiecentra die als een draaikolk de energie door je lichaam laat stromen. Dus eigenlijk 'draaiend energie wiel'. Er zijn de 7 hoofd energiecentra´s, maar er zijn nog honderden andere.

Het is belangrijk dat de chakra´s goed in balans zijn, zodat de energie goed kan stromen in het lichaam. Tevens is dit belangrijk voor het in balans brengen/houden van de hormonen. Elk chakra stuurt een hormoonklier aan.

De 7 hoofdchakra´s hebben ieder hun eigenschappen. Hieronder zal ik het proberen uit te leggen.

Het eerste chakra wordt ook wel Wortelchakra genoemd. Dit chakra zorgt ervoor dat je je stabiel, geaard en veilig voelt. Het is belangrijk om goed geaard te zijn, dan voel je je zekerder en sterker. Om te aarde heb je serotonine nodig. Door veel te wandelen (voeten op de aarde, stampen) en veel in daglicht te zijn voel je je meer geaard.

Dit chakra hoort bij de levensfase 0 – 10 jaar (aarde, overleven).
De kleur is: rood.
Hormoonklier: bijnieren.
Zintuig: reuk

Het tweede chakra wordt ook wel Hara genoemd. Dit chakra staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.

Dit chakra hoort bij de levensfase 10 – 20 jaar (puberteit, bij de groep horen, verslaving).
De kleur is: oranje.
Hormoonklier: gonaden (geslachtsorganen)
Zintuig: smaak.

Het derde chakra wordt ook wel Zonnevlecht genoemd. Dit chakra staat voor blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf. De kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat de Zonnevlecht in evenwicht is, kun je er voor jezelf zijn. Maar ook geld, macht, vuur, ego, persoonlijkheid, manipuleren, masker op, beter voordoen dan je bent. Maar niet boven je ouders uitkomen. Als je je daar bewust van bent, dan kun je dat loslaten.

Dit chakra hoort bij de levensfase 20 – 30 jaar (groep niet meer zo belangrijk).
De kleur is: geel.
Hormoonklier: pancreas.
Zintuig: zien.

Het vierde chakra wordt ook wel Hartchakra genoemd. Dit chakra staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop op het vinden van balans, geven en nemen als volwassene. Kinderen nemen en ouders geven.

Dit chakra hoort bij de levensfase 30 – 40 jaar (kinderen krijgen).
De kleur is: groen.
Hormoonklier: thymus.
Zintuig: tast.

Het vijfde chakra wordt ook wel Keelchakra genoemd. Dit chakra speelt een grote rol in de stofwisseling. Het staat voor reiniging. Als je jezelf laat horen, laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden. Communicatie, woorden, een blik, stemgeluid, houding horen ook bij dit chakra.

Dit chakra hoort bij de levensfase 40 – 50 jaar (communicatie, zoeken).
De kleur is: turquoise/blauw.
Hormoonklier: schildklier.
Zintuig: gehoor.

Het zesde chakra wordt ook wel 3e Oog genoemd. Bij dit chakra speelt het geweten een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt. Een visualisatie samen met het tweede chakra voor bijv. een nieuwe baan, denken in het nu, voelen dat je hebt en visualiseren dat je hebt. Intuïtie, yin en yang kan in balans komen.

Dit chakra hoort bij de levensfase menopauze 50 – 70 jaar (overgang, trekt je iets terug, oud zeer komt weer boven).
De kleur is: violet.
Hormoonklier: hypofyse.
Zintuig: buitenzintuigelijk.

Het zevende chakra wordt ook wel Kruinchakra genoemd. Dit chakra zorgt ervoor dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Het zorgt voor eenheid en staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes. Deze staat weer voor een eenheid van alle verschillende aspecten. Dit chakra maakt verbinding met de kosmos. Het is dan ook belangrijk om goed te aarden als je contact hebt met de andere dimensie.

Dit chakra hoort bij de levensfase bejaard (ouderdom/ wijsheid).
De kleur is: goud/wit.
Hormoonklier: epifyse.
Zintuig: verbinding met de kosmos.

Levensfase komen terug ter verwerking:

Het Wortelchakra (0-10 jr.)       –        Kruinchakra (65-bejaard)

Hara (10-20 jr.)                         –        3e Oog (50-65 jr. overgang)

Zonnevlecht (20-30 jr.)             –        Keelchakra (40-50 jr.)

                                    Hart (30-40 jr.)

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....