menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Burnout -

Langdurige stress kan uiteindelijk leiden tot een burnout. Soms sluipt de stress er langzaam in, soms is het duidelijk dat een bepaald leefritme, werkdruk of langdurige emotionele stress teveel is voor een mens. De kunst is om te leren 'nee' te zeggen en om iets te gaan doen waar je hart sneller van gaat kloppen.

De bijnier produceert o.a. Cortisol. Dit hormoon komt vrij bij fysieke- of mentale stress. Het verhoogt je bloedsuikerspiegel en speelt een rol in de omzetting van eiwitten in glucose en de afbraak van vetten en omzetting in glucose.

Bij teveel stress wordt er langdurig cortisol vrij gegeven, dit kan bij langdurige stress leiden tot bijnier uitputting. Het onderdrukt het afweersysteem en werkt ontstekingsremmend. Symptomen zijn vermoeidheid, slechte concentratie, slecht slapen, verminderd immuunsysteem, allergieën, artritispijn en depressie(ve gevoelens).
burnout voetreflexologie veroni dorenbos
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....