menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Bechterew -

Bechterew is een chronische poly-artritis (op meerder plaatsen ontstekingen) van de tussen wervel gewrichten, met vaak disci (tussenwervelschijf) afwijkingen, heup- en knieklachten en endocarditis (ontsteking van de binnenwand van het hart).

In een vergevorderd stadium zien we een gefixeerde cervicale- en thoracale kyfose (kromming van de wervelkolom) door verbening van de tussen wervel gewrichten. Ademhaling wordt hierdoor bemoeilijkt en men gaat over op de buikademhaling. Vaak hebben mensen met bechterew een kromme rug en een bolle buik.

Het is een erfelijke ziekte en komt 10 keer meer voor bij mannen dan bij vrouwen. Meestal sportieve mannen tussen de 18 en 30 jaar. Vaak is er sprake van bijnier uitputting. Dit geeft ontstekingsproblemen. Deze ontstekingen kunnen goed met voetreflextherapie verbeterd worden, waardoor de ziekte minder progressief wordt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....