menu
voetreflexologie
voetreflexologie

Wat is voetreflextherapie? Op en onder de voeten zitten zones die corresponderen met onze organen, spieren, gewrichten, botten en andere weefsels. Ons hele lichaam is terug te vinden op en onder onze voeten. Is er een lichamelijke klacht, dan zullen op de corresponderende zones blokkades te vinden zijn. Die blokkades betekenen dat er een verstoring in de energiestroom is. Houdt deze verstoring in de energiestroom langdurig aan dan kan er een klacht of ziekte ontstaan.

massage
massage

Massage maakt gezonder! De meeste mensen laten zich masseren, omdat het natuurlijk heerlijk ontspannend is en het een fijn gevoel geeft om aangeraakt te worden. Maar het doet meer… je regelmatig laten masseren is ook heel gezond voor je lichaam en geest. Het ontspant en het hormoon oxytocine neemt toe voor een meer weldaad en het stresshormoon cortison neemt af. 

voeding
voeding

Als natuurvoedingskundige ben ik gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen bij diverse klachten of adviezen voor de algehele gezondheid. Voornamelijk geef ik de voedingsadviezen vrijblijvend tijdens de voetreflextherapie of bij een massage. Het is vaak van belang om voedingskeuzen aan te passen om de gezondheid te optimaliseren en om de klacht of ziekte niet terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ik o.a. adviseer om geen melk(producten) te nemen bij reumatische klachten. Als u wilt kan ik een volledig voedingsadvies geven. Deze geef ik aan de keukentafel en kan zo nog eventueel onbekende producten laten zien en proeven.

- Artrose -gewrichtsslijtage -

Artrose is een aandoening die veel voor komt. Het is een pijnlijke aandoening die gepaard kan gaan met bewegingsbeperking. Doordat er niet genoeg gewrichtsvocht (synovia) aangemaakt wordt in de slijmbeursen (bursa), wordt het gewricht niet genoeg gesmeerd. Dit kan komen door te weinig beweging of door overbelasting of verkeerde belasting van het gewricht of door een trauma (ongeval). En het kan in bepaalde families vaker voorkomen dan andere families.

Het gewrichtsvocht is nodig om het kraakbeen te smeren. Kraakbeen bestaat uit 4 lagen en zit om de uiteinde van botten om die soepel ten opzichte van elkaar te kunnen laten bewegen. Als er langdurig minder gewrichtsvocht bij het kraakbeen komt, kan het kraakbeen gaan slijten. Zelfs zo erg dat het gehele kraakbeen verdwenen is. Ook gaat artrose vaak gepaard met gewrichtsontstekingen, wat als zeer pijnlijk wordt ervaren.

Van de 4 lagen wordt 1 laag van het kraakbeen nog weinig doorbloed. De andere lagen worden niet doorbloed. Dus als deze afgesleten zijn komt het niet meer terug. Die ene laag die nog een beetje doorbloed wordt kan met behulp van voetreflextherapie ook een beetje herstellen. Doordat de energie in het gewricht verbetert kunnen de kraakbeencellen  uit deze laag zich herstellen en de ontsteking afnemen. Tevens wordt er beter kraakbeenvocht aan gemaakt. Door deze verbeteringen wordt tevens de pijn gereduceerd.

Als er nog kraakbeen over is, zijn de resultaten verbluffend, maar ook in een vergevorderd stadium van artrose zijn er goede resultaten te behalen en hebben klanten over het algemeen veel minder pijn en beperking van de beweging in het aangedane gewricht.

Ook voeding speelt een rol bij artrose. Veel suiker, melkproducten en alcohol hebben invloed op het gewrichtsvocht en kunnen voor een mindere werking van het gewricht zorgen. Hier hoort een uitgebreid voedingsadvies bij die u bij de voetreflextherapie ontvangt, persoonlijk op uw gezondheidssituatie afgestemd.

voetreflexologie artroseHeeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op door onderstaand contactformulier in te vullen en ik neem zo snel mogelijk contact met u op! 

 

Nieuwsbrief

Een aantal keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Meld u hieronder aan om op de hoogte te blijven.

MIJN KLANTEN VERTELLEN.....